CAPEDUCATION: Lumbale WZ

1-2 oktober 2021

Deze 2-daagse cursus is een intensieve “evidence based update” van de kennis en de klinische vaardigheden van de lumbale wervelkolom voor de beginnende of gevorderde manueel therapeut. Er wordt gekozen om eveneens patiëntendemonstraties toe te voegen. Dit geeft een extra dimensie aan de cursus. Via onderzoek, klinische redenering en behandeling met (nieuwe) technieken worden de acute en chronische lumbale/bekken/OL disfuncties van zowel neurogene, articulaire als myofasciale origine in een totaalpakket benaderd.
Deze cursus is zowel geschikt voor elke kinesitherapeut met basiskennis MSK en/of manueel therapeut die op zoek is naar nieuwe kennis of uitbreiding van zijn bestaande musculoskeletale kennis.

LEERDOELEN

Het hoofddoel van deze cursus is de integratie van diverse articulaire, myofasciale en neurogene concepten uit de manuele therapie met als doel uw aanpak van musculoskeletale pijnklachten te optimaliseren. Er zal aandacht besteed worden aan verbeteren van onderzoeksvaardigheden, evaluatie, analyse, interpretatie, differentiaal diagnostiek, classificatie van houdingsgerelateerde problemen, patiëntendemonstratie en behandeling. De behandeling omvat de compilatie van diverse technieken uit de manuele therapie die de lesgever verwerkt heeft tot zijn eigen behandelsysteem gebaseerd op 45 jaar klinische ervaring. Het is gericht op het behandelen van bewegingsdysfuncties, motorische controle en neurogene disfuncties vanuit een classificatie-model dat eerder een functioneel en cognitief herstel nastreeft dan een herstel van “een” pathologie.

Foto Philip Moulaert

Philip Moulaert heeft 45 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van neuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 35 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent en 12 jaar aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.

DOELGROEP: Kinesitherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten.
ACCREDITATIE: Pro-Q- Kine 24pt goedgekeurd
PRIJS : 420 EURO
INBEGREPEN : Syllabus, lunch en koffiepauzes.
LOCATIE: LANGE MUNTSTRAAT 9, 8200 ST ANDRIES BRUGGE
TIJD: van 9u tot 17u
DATUM: 1-2 oktober 2021