Christine Van De Putte

Christine Van de Putte

Van in het begin dat Christine afgestudeerd was als kinesitherapeute heeft ze een specifieke interesse gehad voor de specialisatie Women's Health en Pediatrie.
30 jaar geleden begon ze haar praktijk in Brugge waar ze nog steeds werkt.
Door zelf 4 kinderen te baren werd haar interesse in deze domeinen nog versterkt.

Zij bestudeerde de relevante literatuur, volgde cursussen en stages in binnen en buitenland en deed veel klinische ervaring op.
Hierdoor werd zij tussen de jaren 1980 en 2000 gevraagd om les te geven in diverse scholen voor vroedkunde en materniteiten over gans Vlaanderen.
Van 1990 tot 2000 doceerde ze in de postgraduaat cursus voor zwangerschapsbegeleiding aan de Gentse Universiteit, Instituut voor permanente vorming kinesitherapie (IPVK) en heeft zij cursussen verzorgd voor de Yvonne Van Lyf Organisatie(YVLO) in Nederland alsook voor het Centre for Professional Development in Osteopathy (CPDO) in Londen.
Samen met haar Nederlandse collega's gaf ze les rond zwangerschap, Women's Health, in de Algarve, Portugal (2004).
Door UNICEF werd ze in 2005 uitgenodigd om workshops te geven in Kiev, Oekraïne.
In October 2009 gaf ze workshops op het International Congress for Physical Therapists in Women's Health (IOPTWH) in Lissabon, Portugal.
In 2010 mocht ze cursussen verzorgen voor Centre de Formation Professionnelle Continue en Ostéopathie et Thérapies Manuelles (CFPCO) in Parijs.
Vanaf 2005 is Christine lesgeefster in het Centre for Advanced Postgraduate Education (CAPE) met workshops in Women's Health, waaronder pre- en postnatale cursussen, babymassage en babyhandelingen, incontinentieproblemen en bekkenpijnen. Deze cursussen worden momenteel door Christine gegeven voor de organisatie Smarteducation.
In 2010 starte ze als lesgeefster in de interuniversitaire cursus, georganiseerd door 4 Belgische universiteiten (Gent, Leuven, Antwerpen en Brussel).
Door deze cursus bekomen de studenten een certificaat van bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie.

De praktijk van Christine is een stageplaats voor de studenten kinesitherapie van de Universiteit Gent en voor de studenten van de interuniversitaire cursus.

Christine is voorzitter van de Belgische vereniging BICAP, Birth Core and Pelvic therapy. BICAP heeft zich aangesloten bij de Nationale Beroepsvereniging van Kinesitherapeuten AXXON, en vormt zo 1 van de subgroups ABCIG-BICAP (Axxon Belgian Clinical Interest Group-BICAP).

Op internationaal vlak volgt Christine de internationale congressen en zelf is ze ook actief in het helpen organiseren van cursussen en congressen voor BICAP vereniging.
Zij is lid van de VECK, Vlaamse Erkennings Commissie van Kinesitherapeuten, specifiek voor de bekwaamheid in de perinatale kinesitherapie en pelvische reëducatie.

In haar praktijk past Christine steeds de laatste wetenschappelijke onderbouwde therapieën toe.